ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΗΧΑΝΗ Espresso 2015

Μετά από σύντομη έρευνα, και μετά την παράδοση στη φθορά του χρόνου της παλαιότερης Krups Εσπρεσιέρας-Φίλτρου συμπληρώνοντας 10-ετία χρήσης, κατέληξα μεταξύ επιλογών που προσέφεραν την ιδανικότερη δυνατή Value for Money αναλογία στην Gaggia Garreza Deluxe

Carezza_Deluxe_normal
Εσπρεσσιέρα Gaggia DeLuxe

. Ελπίζω να εγκαινιάσω μια συστηματική ενημέρωση του Blog ξεκινώντας από μια ανάλαφρη νότα με επικέιμενη κριτική για το πρώτο δίμηνο χρήσης της.

 

(UPDATED 10 / 2016)

Μετά από ένα χρόνο+ χρήσης έχω μείνει πολυ ευχαριστημένος από τη λειτουργία, επίσης ευχαριστιέμαι ακόμη να τη βλέπω να στολίζει το χώρο με το πολύ ξεχωριστό Ιταλικό Design της. Κάποια χρήσιμα σχόλια:

  • Ιδανική Άλεση σε λίγο μικρότερη κοκκομετρία από τη συνήθη των Speciality Coffee Shops π.χ. μετά από πειραματισμούς καταλήγω στο 3.1 στη κλίμακα “αλεστικής βαθμονόμησης”, τα χαρακτηριστικά της οποίας δεν γνωρίζω, στο Kudu.
  • Το καϊμάκι έχω παρατηρήσει ότι αποδίδεται καλύτερα στο δεύτερο συνεχόμενο φλιτζάνι ίσως λόγω καλύτερης προθέρμανσης.
  • Πολύ ωφέλιμοι οι χαρακτηριστικοί αυτοματισμοί της , προέκχυση για καθαρισμό από την προηγούμενη “συνεδρία”, alert για αφαλάτωση, αυτόματη απενεργοποίηση.
  • Θεωρώ άχρηστή και μη αναγκαία για το ελληνικό κλίμα τη θέρμανση της επιφάνειας στο πάνω μέρος.
  • Δεν απαιτεί λειτουργικό “αέρα” στο πλάϊ , λόγω τοποθέτησης στο μπροστινό μέρος του δοχείου νερού, με τίμημα το κάπως αυξημένο γεωμετρικά βάθος της.
  • Στιβαρό μεταλλικό κλείστρο και με ειδικό μηχανισμό επαναφοράς στο τελέιωμα.

(UPDATED 11/2017)

Η μηχανή μου “έκανε νερά” , δηλαδή κατά τη λειτουργία της σε χρονικό διάστημα παρατήρησης μιάς περίπου εβδομάδας, κάτω από το σώμα της ξεκινούσε χωρίς λόγο να λιμνάζει νερό !

Το προφανές συμπέρασμα ήταν ότι υπήρξε διαρροή ή αστοχία στο εσωτερικό, α…και αυτό, σημειωτέον, 3 μήνες μετά τη λήξη της διετούς εγγύησης !

Η πρώτερη καλή εντύπωση είχε ανατραπεί και η αγανάκτηση ξεχείλιζε όπως και η αγωνία για τη ταλαιπωρία του που και πως για ενδεχόμενο “Service” επίσης.

Για να μην πολυλογώ στον εαυτό μου , τελικά η επιλογή του επίσημου εξουσιοδοτημένου service της Eurogat, και ας μου επεφτε λίγο μακριά (Πάροδος Βουλιαγμένης, Αργυρούπολη),  ήταν πολύ πετυχημένη.

Αποτέλεσμα: ευτυχώς δεν υπήρξε βλάβη απλώς κάποια σύνδεση με τις συστολοδιατολές είχε διαρροή, σφίξιμο και όλα ήταν εντάξει. Αξίζει να αναφέρω την ικανοποίηση μου από το συνεπές και ευγενέστατο προσωπικό της παραπάνω εταιρειάς και το γεγονός ότι δεν με χρέωσαν ούτε καν για τον έλεγχο, δηλαδή η υπηρεσία ήταν δωρεάν. Παρεπιπτόντως, πολύ ωραίος χώρος. Αξίζει να αναφέρουμε καλά παραδείγματα στη γενική μίζερη περιρρέουσα ατμόσφαιρα εν έτη 2017 …φεύγα

 

 

 

 

Leave a comment